Reklama

panBAZAR -Zkuste zdarma a jednoduše inzerovat






Booking.com


počítadlo.abz.cz



Top kulinářské blogy

SLUŽBOMAT.cz

Kuchtíci.eu



Booking.com

Čerstvé jahody

004

 

Jahody jsou výborným, voňavým, měkkým, drobným ovocem.

Jahody pěstujeme i skladujeme bez používání chemických prostředků, proto jsou tyto jahody plné vitamínů bezpečné a tím také vhodné pro každého z nás i pro děti. 

012

 

Jahody jsou souplodím nažek na zdužnatělém květním lůžku, šťavnaté plody rostoucí na jahodníku, mají vysoký obsah vitamínu C, můžeme je proto směle srovnávat s citrusovými plody. Jsou zásobárnou i jiných vitamínů jako jsou vitamíny A, B, E a kyselin – salicylové, citronové, jablečné, chininové, šťavelové nebo ellagové, která je pomocníkem v prevenci nádorových chorob, dále obsahují lehce stravitelnou vlákninu, jež nám umožňuje výrobu džemů a marmelád, z minerálních látek zejména síru, vápník, zinek, hořčík a draslík, z dalších prvků pak molybden,bór, fluór či kobalt. Z 85 – 90 % jsou tvořeny vodou a jsou tak výborným zdrojem tekutin.

Jahody s cukrem a smetanou

 

Jahody obsahují malé množství cukru, ale vysoké množství antioxidantů, podporují metabolismus, vylučování, působí při léčbě srdečních onemocněních, nachlazení, proti tvorbě žlučových a močových kamenů.

Napsat komentář