Reklama

panBAZAR -Zkuste zdarma a jednoduše inzerovat






Booking.com


počítadlo.abz.cz



Top kulinářské blogy

SLUŽBOMAT.cz

Kuchtíci.eu



Booking.com

Piškotová roláda s tvarohovým krémem

piškotová roláda

 

 

Suroviny:

Těsto:

4 vejce
4 vrchovaté lžíce třtinového cukru
4 – 5 vrchovatých lžic hladké mouky

náplň:

2 měkké tvarohy
3 lžíce cukru moučka
trochu mléka
cca 50 g změklého másla
2 lžíce kakaa

asi 10 stejně velkých jahod

poleva:

čokoláda na vaření
bílá čokoláda
rostlinný olej

 

 

Postup:

Nejdřív uděláme krém – tvaroh, cukr, kakao, trochu mléka a změklé máslo nakrájené na kostičky šleháme dokud se vše dokonale nespojí. Dáme do lednice.
Těsto – vejce šleháme s cukrem asi 10 minut dokud nevznikne pěna, poté postupně přimícháváme prosátou hladkou mouku a už nešleháme jen mouku lehce vmícháme do pěny.
Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 15min v troubě vyhřáté na nejvyšší stupeň.
Když těsto vyndáme z trouby, necháme ho vychladout, sloupneme ho opatrně z pečícího papíru a položíme na čistou navlhčenou utěrku. Potom na piškot rovnoměrně rozetřeme tvarohový krém a doprostřed dáme do řady omyté jahody. Opatrně vytvoříme roládu a necháme ji ztuhnout v lednici (nejlépe na nějakém tácku vyloženém alobalem).
Asi za půl hodiny si připravíme vodní lázeň. Polevu uděláme z rozpuštěné čokolády na vaření s trochou oleje, aby byla řidší. Pokud chceme polevu dvoubarevnou – přichystáme dvě vodní lázně. Bílou polevu vytvoříme z kvalitní bílé čokolády s trochou rostlinného oleje.
Roládu poléváme nejprve tmavou polevou po celé ploše a pak dozdobíme světlou polevou. Necháme v lednici ztuhnout.

Dobré rady

Při pečení můžeme těsto zkontrolovat jestli už je upečené – pomocí špejle -zapíchneme ji do těsta a pokud se těsto lepí, ještě piškot není. Nebo na těsto položíme prst a pokud se vytvoří v piškotu důlek – ještě chvíli pečeme.
Při polévání rolády čokoládou se hodí cukrářská mřížka, pokud ji nemáte, položte pod roládu alobal, na který bude přebytečná poleva odkapávat.

 

Napsat komentář